пʼятниця, 16 січня 2009 16:53

ХАМАС відкинув пропозицію про перемир"я з Ізраїлем

ХАМАС не має наміру приймати умови Ізраїлю про перемир"я, заявив політичний лідер руху Халед Машаль в Досі на зустрічі з лідерами арабських країн, повідомляє AFP.

Раніше Ізраїль заявив про можливість припинення бойових дій в Секторі Газа у випадку, якщо ХАМАС перестане обстрілювати ізраїльські міста. Тим часом Машаль відкинув ці умови, заявивши, що ХАМАС припинить вогонь тільки після того, як ізраїльська армія залишить Сектор.

Крім того, глава політбюро ХАМАСа зажадав негайно відкрити кордон з Сектором Газа. Машаль також закликав лідерів арабських держав підтримати позицію руху і припинити будь-які контакти з Ізраїлем.

Тим часом 15 січня в ЗМІ з"явилася інформація про те, що Ізраїль і ХАМАС домовилися про двотижневе перемир"я. Умовами для перемир"я називалася присутність в зоні конфлікту міжнародних спостерігачів, зняття блокади з Сектора Газа і повне припинення терористичної діяльності палестинських угруповань.

Крім того, раніше Єгипет виступив з ініціативою врегулювання конфлікту, що передбачає повне припинення вогню. ХАМАС погодився на єгипетські умови, тоді як Ізраїль офіційно не підтвердив досягнення перемир"я.

Ізраїльська військова операція в Секторі Газа продовжується досі. З 27 грудня 2008 року під час неї загинуло більше тисячі палестинців.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС відкинув пропозицію про перемир"я з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі