пʼятниця, 06 липня 2007 12:00

ХАМАС обзавівся власною ППО

Палестинське екстремістське угрупування ХАМАС отримало в своє розпорядження склади зброї в секторі Газа і має в своєму розпорядженні протитанкові і зенітні керовані ракети.

Склади угрупування ФАТХ і сил безпеки Палестини були захоплені бойовиками ХАМАС в ході перевороту в секторі Газа. На цих складах знаходяться, в числі іншого, протитанкові ракетні комплекси "Малютка" (AT-3 Sagger) і переносні ЗРК "Стріла-2" (SA-7 Grail).

Також ХАМАС має в своєму розпорядженні некеровані снаряди для реактивних систем залпового вогню, значною кількістю кулеметів, зокрема крупнококаліберних, тисячами одиниць ручних протитанкових гранатометів і значною кількістю вибухових речовин і боєприпасів.

Крім зброї, ХАМАС отримав з складів ФАТХ багато радіостанцій, приладів нічного бачення і біноклів. Зростання оснащеності угрупування, на думку низки джерел дозволить керівництву ХАМАС збільшити чисельність бойових підрозділів до 9-15 тисяч чоловік, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС обзавівся власною ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі