вівторок, 10 червня 2008 08:26

ХАМАС дозволив Гіладу Шаліту написати лист батькам

Батьки ізраїльського капрала Гілада Шаліта, захопленого в 2006 році бойовиками ХАМАС, одержали від сина лист, повідомляє в понеділок Ha"aretz.

Як розповів виданню батько Шаліта, в листі син просить "зробити все можливе для його швидкого звільнення". Інші подробиці послання він повідомити поки відмовився, сказавши лише, що текст написаний рукою його сина, і сумнівів в достовірності листа у нього немає.

Домовленість про те, що ХАМАС дозволить передати лист Гілада Шаліта батькам, була досягнута в ході квітневої зустрічі керівництва цієї палестинської організації з колишнім президентом США Джиммі Картером.

За два роки, що пройшли з моменту захоплення Гілада Шаліта в заручники, його сім"я одержала три листи, включаючи передане на прохання Картера, і одну плівку з аудіозверненням сина.

Гилад Шаліт був захоплений бойовиками 25 червня 2006 року під час нападу на пост ізраїльської армії, розташований біля кордоні Сектора Газа. Протягом майже двох років ХАМАС і влада Ізраїлю безуспішно намагаються погоджувати умови звільнення заручника. ХАМАС розраховує обміняти заручника на декілька десятків своїх прихильників, що відбувають покарання в ізраїльських в"язницях. Ізраїль ці вимоги відкидає, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС дозволив Гіладу Шаліту написати лист батькам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі