субота, 01 серпня 2020 15:15

Хабаровськ для українців має бути тривожним набатом - Волошина

Хабаровськ для українців має бути тривожним набатом - Волошина
22-й день тривають протести у російському Хабаровську. Фото: УНІАН:

Тих, хто сподівається, що хабаровські мітинги можуть перерости в революцію, чекає розчарування. Про це в журналі "Країна" пише публіцистка Лариса Волошина.

"Це не початок, але вже тенденція. На тлі економічних наслідків від санкцій та здешевлення нафти, витрат на численні кремлівські авантюри по всьому світу нема очевидного зростання любові до президента. Сил для встановлення в Росії сталінського штибу диктатури теж нема. Єдиний можливий спосіб підняти престиж режиму - маленька переможна війна. Крим 2:0. Щоб із красивими кадрами на телебаченні, але без кровопролиття й жахів бойових дій. І тут Україні є над чим подумати. Ніщо так не потішить імперський дух російському обивателю, як "доєднання" ще кількох "исконно русских" українських областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Росії: затримують активістів у всіх містах

Хабаровськ для українців має бути тривожним набатом. Недарма російські аналітики заговорили, що "досить ліберальничати". У газеті "Кримская правда" з'явилася стаття про необхідність силою примушувати сусідні країни вступати в Євразійський союз. Навіть більше! Вимагати від них визнати панівну роль Москви.

У Путіна залишається все менше можливостей. Продовживши собі термін до нескінченності, він змушений шукати, як відродити в росіянах "кримнашистський" підйом. Відповідно, в України все менше часу на підготовку до нової хвилі російських загарбницьких наступів. Чи розуміють це на Банковій? Скоріш за все, так. Питання лише в тому, яку тактику оберуть", - вважає Лариса Волошина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роздратування від Путіна наростає

Повну версію матеріалу читайте в журналі "Країна".

Очільника Хабаровського краю Росії 50-річного Сергія Фургала затримали 9 липня дорогою додому та відправили до Москви. Суд заарештував його на 2 місяці за підозрою в організації замахів і вбивств підприємців у 2004-2005 роках. За повідомленням російських ЗМІ, йдеться про вбивство бізнесменів Євгена Зорі 2004 року та Олега Булатова 2005 року і замах на амурського підприємця Олександра Смольського. Сам губернатор Хабаровського краю провини не визнає.

11 липня в Хабаровську на вулиці вийшли, за різними оцінками, від 12 до 35 тис. осіб. Виступають проти тиску на Фургала. Мітинги пройшли також у Комсомольську-на-Амурі, Ніколаєвську-на-Амурі, Амурську і в районних центрах Хабаровського краю. Люди скандували "Путин — вор", "Свободу", "Москва, уходи", "Дальний Восток — наш". Місцеві вважають арешт Фургала політичними репресіями. Він — представник опозиційної Ліберально-демократичної партії Росії. На посаді губернатора із 2018-го. Тоді переміг провладного кандидата від "Єдиної Росії" з підтримкою майже 70%. Під час голосування за зміни до конституції Росії у Хабаровському краї явка становила 44% - один із найнижчих показників по РФ.

Зараз ви читаєте новину «Хабаровськ для українців має бути тривожним набатом - Волошина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі