вівторок, 12 лютого 2008 14:03

Хабарництво в українців у крові – дослідження

Половина українців готові дати хабара, щоб вирішити свою проблему – такі результати загальнонаціонального дослідження "Стан корупції в Україні".

Фахівці кажуть, що хоча громадяни і вважають корупцію однією з найсерйозніших і водночас ганебних проблем, свідомо йдуть на такий крок, адже переконані, що цим полегшать собі життя.

Хабарництво – непохитна традиція українців – такі результати загальнодержавного дослідження. Найчастіше золотять руку патрульним, лікарям і чиновникам. А найбільше дають сільським і міським головам.

Порушити закон і при цьому виправдати хабар готовий кожен другий українець. І попри те, що подачки вважають ганебними, до них вдаються майже все життя.

Викорінити корупцію можна єдиним способом, переконані фахівці. Оскільки хабарництво супроводжує людину від народження до смерті, радять привчати з колиски маленьких українців більше вірити у власні сили та не піддаватися спокусі спростити собі життя. Адже той, хто дає хабар, також чинить кримінальний злочин, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Хабарництво в українців у крові – дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі