четвер, 11 жовтня 2012 15:45

Гузар пояснив, чому на виборах багато фальсифікацій

Гузар пояснив, чому на виборах багато фальсифікацій
Любомир Гузар. Фото: tsn.ua

Великої кількості фальсифікацій перед виборами можна було б уникнути, якби всі підійшли до виборів серйозно та чесно, пояснює учасник ініціативної групи "Першого грудня" кардинал Любомир Гузар. Адже бути вільним, на його думку, означає бути відповідальним, а отже — серйозно ставитись до майбутнього своєї держави.

Кардинал Любомир переконаний, що свідомо продаючи свій голос на виборах, українці своїми ж руками продають свою свободу. Адже бути вільним, на його думку, означає бути відповідальним, а отже — серйозно ставитись до майбутнього своєї держави. Про це учасник Ініціативної групи "Першого грудня" розповів в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блаженнійший Любомир Гузар не бачить визначних особистостей серед українських політиків

"А чи українська нація хоче бути вільною? От ідуть вибори… А люди продаються, і продаються легко… Але чи думають вони про те, що при цьому продають свою свободу?" — риторично запитує Гузар.

На його думку, самі політики також не хочуть, щоб в Україні були вільні люди.

"Для справжньої свободи людей ще треба виховувати. А наша сьогоднішня трагедія в тому, що такого виховання нема, бо свобода не дається просто так, за неї ще треба боротися і своє власне лінивство долати. Політики не захоплені тим, щоб виховувати вільних людей. Радше вони хочуть того, аби люди їм не перешкоджали. Бо їхнє мислення таке: якщо я багатий — мені все можна", — каже учасник групи "Першого грудня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гузар закликав політиків не ховатися за законом про наклеп

За словами Гузара, бути обраним (зокрема, до Верховної Ради) означає не тільки добре заробляти, а й служити людям. При цьому народу не варто жаліти доброї платні депутатам, додає він: "Нехай будуть добре оплачуваними, але нехай стовідсотково оправдують ті гроші, які вони одержали. Скільки ми вже маємо тих законів… Я все сміюся з того, як міняли час — три рази туди і назад. Це один разючий приклад, а є й багато інших, коли закони робляться без належної праці… Нехай кожен дуже добре думає, бо пролізти до Ради він пролізе, але потім доведеться відповідати. І то не перед людьми, а перед Богом".

Велику кількість фальсифікацій перед виборами кардинал Гузар пояснює несерйозним підходом українців до цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архієпископ Любомир Гузар не радить дивитися телевізор

"Чому так багато фальсифікацій на виборах? Бо люди не зупиняються перед певними речами. Якби всі підійшли до виборів серйозно та чесно, все виглядало б інакше. Але для цього треба почати дуже серйозно думати. Про себе, про інших, про відповідальність перед Богом. Тоді наші вибори будуть кращими, ніж деінде. Це є цілковито можливим. Треба лише цього дуже хотіти і здійснювати це", — підсумував Любомир Гузар.

Зараз ви читаєте новину «Гузар пояснив, чому на виборах багато фальсифікацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі