пʼятниця, 28 березня 2008 14:15

Губернаторові Нью-Йорка загрожує 90 днів в"язниці за зраду

Новому губернаторові штату Нью-Йорк Девіду Патерсону може загрожувати тюремне ув"язнення троком до 90 днів за подружню зраду, в якій він зізнався раніше.

Газета Колумбійського університету Columbia Spectator нагадала маловідомий закон штату Нью-Йорк, згідно з яким подружня зрада карається тюремним строком до 90 днів або штрафом у розмірі 500 доларів.

Цей старий закон, прийнятий в часи, коли ця сума штрафу була значною, рідко застосовувався на практиці та відомо лише декілька випадків його застосування в історії штату. Проте заяви Патерсона про те, що він порушував моральні, а не кримінальні норми, формально не вписується в законодавчу базу штату, який він очолив.

Патерсон зайняв місце Еліота Спітцера, який подав у відставку через відвідини будинку розпусти. Проте заяви нового губернатора у свою чергу породили немало сумнівів в його моральності. Він не тільки публічно зізнався в подружній зраді, але і навів відверті деталі своїх інтимних зустрічей, а днями також повідомив, що в молоді роки "балувався" марихуаною і кокаїном.

У американських ЗМІ вже обговорюють, хто ж стане новим губернатором у разі імпічменту або добровільної відставки Патерсона, який потрапив у владу багато в чому завдяки квотам, що існували в США, для населення з різним кольором шкіри і людей з обмеженими фізичними можливостями (у нього проблеми з зором).

Патерсон, який займав посаду віце-губернатора, отримав посаду автоматично з відходом у відставку обраного губернатора. Наступним за списком кандидатів на цю головну вакансію штату стане лідер більшості у верхній палаті легіслатури. Зараз цю посаду обіймає лідер республіканської більшості Джо Бруно.

Проте на відміну від Патерсона, він зможе стати лише тимчасово виконуючим обов"язки губернатора, зберігши позицію лідера у верхній палаті, де зможе голосувати нарівні з іншими депутатами, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Губернаторові Нью-Йорка загрожує 90 днів в"язниці за зраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі