четвер, 10 квітня 2008 20:06

Губернатором Сумщини знову став Микола Лаврик

7 квітня президент Віктор Ющенко звільнив голову Сумської облдержадміністрації Павла Качура, 54 роки. Цього ж дня призначив тимчасово виконувати обов"язки губернатора 55-річного Миколу Лаврика.

Качур керував областю 467 днів. Запам"ятався кількома ініціативами. Під час акції "Подаруй вікно школі" колишні учні поставили своїм школам кілька тисяч металопластикових вікон. Він же докладав зусиль, щоб туалети сільських шкіл перенесли з вулиць до приміщень. На прощальній прес-конференції Качур наголосив, що працював за принципом "не кради, не бреши і не лінуйся", причини його відставки не пов"язані з роботою і політикою.

Микола Лаврик був головою Сумської облдержадміністрації в лютому–грудні 2005 року. Із грудня 2005-го по липень 2007-го Лаврик — губернатор Чернігівщини. Сумчани запам"ятали, як у перші дні губернаторства він з"ясовував "чистоту" рук інспектора ДАІ. Розпорядився дати йому 10 грн хабара. Інспектор узяв.

Колишній та новопризначений керівники Сумщини 8 квітня одержали по букету білих троянд. Павло Качур мав розчулений вигляд. Микола Лаврик був знічений. Обидва пили воду.

Зараз ви читаєте новину «Губернатором Сумщини знову став Микола Лаврик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі