Ексклюзиви
середа, 12 березня 2008 09:36

Губернатора штату Нью-Йорк закликають піти у відставку за відвідини повій

Помічники нью-йоркського губернатора Еліота Спітцера почали підготовку до можливої передачі влади після того, як прокуратура викликала їх начальника як свідка у справі про організацію проституції, передає CNN.

Напередодні до колишнього генерального прокурора штату, чия репутація борця проти зловживань у фінансових компаніях дозволила йому зайняти кабінет губернатора в 2006 році, звернулися із закликом піти у відставку. Представник республіканської партії із законодавчих зборів штату погрозив Спітцеру імпічментом, якщо він не піде сам.

Три джерела з демократичної партії повідомили, що із Спітцером велися переговори з метою переконати його подати у відставку вже в середу вранці. Проте всы троє підтвердили, що ситуація залишається невизначеною, а Спітцер найближчим часом йти не збирається.

Два з трьох джерел повідомили, що помічники Спітцера намагаються вирішити деякі політичні питання, що залишилися, серед яких формальна відставка і передача влади губернаторові Девіду Петерсону.

Член законодавчого органу штату, республіканець Джеймс Тедіско заявив, що має намір вжити заходи проти Спітцера, якщо той найближчим часом не піде у відставку. Тедіско повідомив, що дасть губернаторові два дні на ухвалення рішення. Втім, джерело в демократичній партії відзначило, що відставка Спітцера є лише питанням часу.

Нагадаємо, в понеділок Еліот Спітцер приніс прилюдны вибачення своїй сім"ї і громадськості за "особисту справу", через яку він опинився в числі свідків у справі про проституцію. Губернатор зробив ці заяви за кілька годин, після того, як інформація про те, що він відвідував "жриць кохання" одного з елітних борделів, потрапила в ЗМІ.

Раніше губернатор зібрав нараду і повідомив своїи найближчии помічникам про те, що користувався послугами повій одного з елітних публічних будинків Emperors Club VIP. Можливо, що 13 лютого губернатор зустрічався з дорогою повією в готелі у Вашингтоні і заплатив їй 4300 доларів. Телефонні переговори Спітцера про побачення були долучені до справи злочинного угруповання. У матеріалах справи губернатор названий "клієнтом 9". Минулого тижня були арештовані четверо людей, причетних до роботи "будинку побачень".

Відзначимо, що Еліот Спітцер на посту губернатора перебуває рік. А до цього, з 1999 по 2006 роки, він був генеральним прокурором штату Нью-Йорк і прославився своєю боротьбою із зловживаннями в діловій сфері, а також тим, що очолював групу боротьби з проституцією в штаті і брав участь у припиненні діяльності двох мереж організованої проституції. Його діяльність була настільки активною, що преса назвала його Еліотом Нессом – за іменем непідкупного і бездоганного борця із злочинністю – головного героя фільму "Недоторканні", повідомляє NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Губернатора штату Нью-Йорк закликають піти у відставку за відвідини повій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути