пʼятниця, 02 листопада 2007 07:08

Губернатор Володимир Хоменко вперше вийшов до преси

25 жовтня після засідання колегії облдержадміністрації губернатор Чернігівщини 48-річний Володимир Хоменко дав першу прес-конференцію. Посаду від обіймає з липня цього року.

Губернатор зробив вихід до преси, як це роблять президент чи прем"єр-міністр.

— Мені комфортно на цій посаді, — відповів Володимир Хоменко на запитання про те, як сприймає нову роботу.

Своєї команди до Чернігова він не привозитиме.

— Це некоректно щодо місцевих кадрів, — зазначає чиновник.

Хоменко встиг побувати майже в усіх регіонах області. Найближчим часом губернатор обіцяв призначити шістьох голів райдержадміністрацій, які звільнилися з попереднім головою Миколою Лавриком. А також розібратися з Катерининською церквою. Її не можуть поділити православні церкви Київського та Московського патріархатів. Також Хоменко з"ясовуватиме, куди поділися "батуринські мільйони", що мали піти на відновлення комплексу в Батурині. Для цього, можливо, організує аудиторську перевірку. Про економічну ситуацію в регіоні Хоменко каже так:

— Загальний показник позитивний. Та це не те, що мене задовольняє.

Голова часто усміхався. Хоча говорили, що він майже не робить цього й небалакучий.

Раніше Володимир Хоменко працював у Києві заступником керівника Державного управління справами. У липні його призначили виконувачем обов"язків голови облдержадміністрації. Більшість чернігівців думала, що киянин довго не затримається. Та 12 жовтня президент підписав указ про затвердження Хоменка на цій посаді.

Підсумкову доповідь на колегії він не виголошував. Сказав, що головні проблеми й так зрозумілі.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Володимир Хоменко вперше вийшов до преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі