вівторок, 11 березня 2008 12:15

Губернатор штату Нью-Йорк публічно вибачився перед сім"єю за відвідини публічного дому

Губернатор штату Нью-Йорк Еліот Спітцер в понеділок публічно приніс вибачення сім"ї і громадськості за "особисту справу", через яку він потрапив у число свідків у справі про проституцію, повідомляє The New Yourk Times. Губернатор зробив ці заяви за кілька годин після того, як інформація про його відвідини "жриць кохання" одного з елітних публічних домів, потрапила в ЗМІ.

"У першу чергу і, що найголовніше, я приношу вибачення своїй сім"ї. Я вибачаюся перед громадськістю, якій я обіцяв більше. Я розчарований, що не зміг підтримати стандарти, яким прагнув слідувати", – сказав губернатор, поряд з яким протягом усієї короткої мови стояла його дружина Сільда. Проте про самі звинувачення, про які раніше написала газета The New Yourk Times, високопоставлений чиновник безпосередньо не згадав. Губернатор також відмовився відповідати на запитання журналістів, зокрема, чи збирається він подати у відставку з поста губернатора.

За даними газети, раніше губернатор зібрав нараду і повідомив своїм найближчим помічникам про те, що користувався послугами повій одного з елітних публічних домів Emperors Club VIP. Передбачається, що 13 лютого губернатор зустрічався з дорогою повією в готелі у Вашингтоні. За даними джерел газети, телефонні переговори Спітцера про побачення були долучені до справи злочинного угруповання. У матеріалах справи губернатор названий "клієнтом 9".

Минулого тижня було арештовано четверо людей, причетних до роботи "будинку побачень". Ціна за послуги в цьому закладі доходила до 5,5 тисяч доларів за годину.

За даними прокуратури, підозрювані, заарештовані в рамках розслідування справи про заняття проституцією, вже дали свідчення і розповіли про багатих людей, які користувалися послугами близько 50 повій Emperors Club VIP не тільки в різних кінцях країни, а й за її межами: у Нью-Йорку, Вашингтоні, Лос-Анджелесі, Майамі, Лондоні та Парижі.

Спітцер займав пост генпрокурора штату Нью-Йорк з 1999 по 2006 роки. Він відомий своєю боротьбою зі зловживаннями в діловій сфері, а також тим, що очолював групу боротьби з проституцією в штаті і брав участь у припиненні діяльності двох мереж організованої проституції.

Його діяльність була настільки активною, що преса назвала його Еліотом Нессом – за іменем непідкупного й бездоганного борця зі злочинністю – головного героя фільму "Недоторканні".

Відомий політолог з фонду Heritage Аріель Коен заявив, що викид інформації у ЗМІ про губернатора штату Нью-Йорк міг стати результатом діяльності компаній, відносно яких Спітцер вів свої розслідування за часів роботи прокурором і під час боротьби з корупцією вже на посту губернатора, повідомляє РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Губернатор штату Нью-Йорк публічно вибачився перед сім"єю за відвідини публічного дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі