пʼятниця, 15 лютого 2008 11:17

Губернатор штату Іллінойс оголосив надзвичайний стан

Губернатор американського штату Іллінойс Рід Благожевич оголосив про введення в штаті надзвичайного стану в зв"язку зі стріляниною в Університеті Північного Іллінойса, повідомляється в заяві, поширеній прес-службою губернатора.

В результаті інциденту загинули шестеро осіб, включно з чоловіком, що стріляв.

"Після введення надзвичайного стану стає можливе використання спеціального губернаторського фонду для фінансування крупних витрат, пов"язаних з ліквідацією наслідків події в Університеті і наданням допомоги потерпілим", - йдеться в документі.

Невідомий влаштував стрілянину в одній із аудиторій Університету Північного Іллінойса в четвер близько 15.00 за місцевим часом (23.00 за київським).

За свідченням очевидців, одягнений у все чорне юнак 18-20 років вийшов із-за завіси в одній із аудиторій, де проходила лекція, і відкрив вогонь. У приміщенні знаходилися близько 160 чоловік, озброєний чоловік зробив близько 30 пострілів. У результаті на місці події вбито трьох людей, двоє пізніше померли в лікарні. Чоловік, що стріляв, наклав на себе руки.

Повідомлення про те, що на кампусі знаходиться озброєна людина, було розміщене на сайті навчального закладу в четвер о 15.20 за місцевим часом (00.20 п"ятниці за міськ). Далі послідувало оголошення про скасування всіх занять в Університеті, а через півгодини з"явилася інформація про те, що в студентському містечку була стрілянина.

За словами шефа університетської поліції Дональда Грейді, той, що стріляв, використовував дробовик і два пістолети. Його особа встановлена, проте поки що не розкривається. Злочинець не був студентом Університету Північного Іллінойса. "Він міг вчитися десь ще", - уточнив Грейді.

За його словами, поліції поки що невідомі мотиви того стрілявшого. "Навряд чи подібному можна запобігти", - зазначив представник поліції. До розслідування обставин події підключилися фахівці ФБР, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Губернатор штату Іллінойс оголосив надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі