пʼятниця, 27 вересня 2024 01:05

Прийдешня зима стане найгіршим періодом в новітній історії України - WP

Прийдешня зима стане найгіршим періодом в новітній історії України - WP
ЗМІ прогнозують найгіршу зиму в історії України. Фото: Фокус

Через російські удари по українській енергосистемі майбутня зима стане найгіршою в сучасній історії країни.

Також через поганий моральний стан українців зменшиться кількість пожертв на армію від населення, а це безпосередньо вплине на війська, йдеться у матеріалі The Washington Post.

"Найкращий сценарій на зиму передбачає відсутність світла по 4 години на добу. Але є й значно гірші сценарії, які передбачають відключення світла по 20 годин на добу і лише по 4 години зі світлом", - йдеться у матеріалі.

Наслідків від тривалих відключень електроенергії буде багато - від перебоїв з водопостачанням та опаленням до подальшого погіршення і так понівеченої української економіки. Але найбільшою жертвою може стати і без того підбита психіка українців, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кудрицький розповів, за яких умов взимку не буде відключень світла

"Виснаження населення має прямі військові наслідки, оскільки багато бойових підрозділів значною мірою підтримуються цивільними пожертвуваннями для придбання необхідного обладнання - підтримка, яка, ймовірно, скоротиться, коли у людей закінчаться ресурси", - йдеться у публікації.

Через енергетичні проблеми цієї зими українці "виснажаться і озлобляться", зазначив український чиновник.

"Я найбільше боюся, що після того, як люди переживуть таку зиму, не буде жодного способу знайти консенсус серед населення", - говорить він.

Цієї зими в Україні можуть бути відключення світла тривалістю від 4 до 18 год. на добу, повідомляє Місія ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні.

Особливо можуть постраждати міські райони, де більшість будинків підключені до централізованих систем опалення та гарячого водопостачання. Майже 95% мешканців Києва користуються централізованими системами опалення підвалів, для подачі тепла на верхні поверхи будівлі потрібні електричні насоси.

Зараз ви читаєте новину «Прийдешня зима стане найгіршим періодом в новітній історії України - WP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі