четвер, 03 квітня 2008 15:29

Грузія звинуватила Росію в тому, що саміт НАТО не підключив країну до ПДЧ

Відмова надати на саміті НАТО в Бухаресті Грузії доступ до плану дій щодо членства в альянсі можна було прогнозувати виходячи з позиції з цього питання, яку зайняла Росія, заявила голова парламентського комітету з питань євроінтеграції Ніно Накашидзе.

Відзначимо, сьогодні саміт НАТО відклав рішення про приєднання Грузії і України до Плану дій з членства (ПДЧ), проте гарантував їхнє входження до альянсу "с часом". Формально підтримки президента США Джорджа Буша в цьому питанні виявилось недостатньо, проте оголосивши вердикт саміту, генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що членство в НАТО - питання вирішене.

"Це рішення обумовлене багатьма чинниками, зокрема, політичною ситуацією як в Європі, так і світі, і, безумовно, російським чинником", - сказала Накашидзе в четвер журналістам в Тбілісі.

За її оцінкою, "НАТО, ухваливши таке рішення відносно Грузії і України, тільки посилює позиції Росії в Європі". "Не дивлячись на це, Грузія рано чи пізно все ж таки отримає від НАТО програму MAP, оскільки це неминуче", - вважає Накашидзе.

Що стосується позиції Німеччини, яка висловилася проти надання Грузії права приєднатися до ПДЧ через неврегульовані конфлікти, депутат нагадала: "Коли ФРН приймали в НАТО, Німеччина була розділеною надвоє країною".

"Мені здається, що це за вуха притягнений довід відносно Грузії і її неврегульованих конфліктів", - сказала Накашидзе. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія звинуватила Росію в тому, що саміт НАТО не підключив країну до ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі