вівторок, 07 серпня 2007 08:06

Грузія звинуватила Росію в бомбардуванні її території

Два російські військові літаки увійшли до повітряного простору Грузії, і один з них скинув 700-килограмову бомбу на територію цієї країни, яка не вибухнула.

За словами представника міністерства Росії інцидент відбувся напередодні увечері в районі села Цителубані приблизно в 65 км. на північний захід від Тбілісі.

Останній раз про порушення повітряного простору російськими літаками влади Грузії заявляли в березні 2007 року. Тоді, за даними МВС республіки, над Кодорською ущелиною пролетіли вертольоти типу Мі-24 з приладами нічного бачення і два літаки Су-25. У Тбілісі стверджують, що літаки і вертольоти прилетіли з боку міста Ткварчелі, яке знаходиться на території невизнаної республіки Абхазія. У зв"язку з цим, в Кодорській ущелині був оголошений надзвичайний стан.

Аналогічний інцидент в Кодорській ущелині стався в ніч на 12 березня 2007 року. Тоді грузинське МВС повідомило, що декілька сіл Верхньої Абхазії були обстріляні з вертольотів, які нібито належали російським миротворцям. У Міноборони РФ ці звинувачення назвали провокацією. Пізніше з"явилися припущення, що заяви грузинських властей були лише приводом для звернення до НАТО з проханням приєднатися до цієї організації, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Грузія звинуватила Росію в бомбардуванні її території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі