середа, 22 серпня 2007 17:26

Грузія знову звинуватила Росію в порушенні повітряного простору

МЗС Грузії стверджує, що повітряний простір країни 21 серпня був порушений з боку Росії, і звернувся до МЗС РФ з нотою протесту.

"21 серпня в 18.46-18.49 ППО Грузії двічі зафіксували факт порушення держкордону літальним апаратом і вторгнення в повітряний простір з боку Росії у села Омарішара у Верхній Абхазії", - мовиться в повідомленні МЗС Грузії.

Літальний апарат, тип якого не указується, заглибився на 5 кілометрів. Його швидкість складала 470-490 кілометрів на годину.

МЗС Грузії вимагає негайного роз"яснення по цьому факту від російської сторони.

За твердженням грузинської сторони, 6 серпня два літаки з російськими пізнавальними знаками вторглися в повітряний простір Грузії і випустили ракету по РЛС в районі міста Гори.

За даними миротворців в зоні грузино-осетинського конфлікту, літак залетів з території Грузії і туди ж повернувся.

Керівництво Генштабу Озброєних сил Росії заперечує факт яких-небудь польотів російських літальних апаратів в указаний час в повітряному просторі, прилеглому до території Грузії, повідомляє агентство Новини-Грузія.

Зараз ви читаєте новину «Грузія знову звинуватила Росію в порушенні повітряного простору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі