вівторок, 19 жовтня 2021 17:37

Грузія змінила правила в'їзду для українських туристів

Грузія змінила правила в'їзду для українських туристів
Штраф за відсутність тесту під час в'їзду становить близько $600. Фото: pixabay.com

Грузія оновила правила в'їзду для іноземних мандрівників. Наразі у країні діє спрощений режим перетину кордону для Covid-вакцинованих.

Потрапити до Грузії можна також із негативним результатом ПЛР-тесту, повідомляє "Ехо Кавказу".

"Іноземці, які подорожують повітряним транспортом із будь-якої країни, мають пред'явити лише довідку про вакцинацію вакциною будь-якого типу. Водночас у законі не прописано час, який має пройти після вакцинації", - йдеться у повідомленні.

Іноземці, які хворіли на коронавірус протягом останніх шести місяців, і щеплені однією дозою вакцини (навіть до інфікування), також можуть перетнути кордон Грузії. У цьому разі визнають лише вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я, а після вакцинації має пройти 14 днів.

Під час перетину сухопутного або морського кордону вакцинованим додатково необхідно надати негативний результат ПЛР-тесту англійською, грузинською та російською мовами. Від вакцинованих не вимагають заповнення онлайн-форми.

Нещепленим українцям можна відвідати Грузію лише з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленим упродовж 72 год. до поїздки. На третій день перебування у країні невакцинованим іноземцям доведеться власним коштом повторно здати ПЛР-тест. Штраф за відсутність тесту під час в'їзду становить близько $600.

Нещеплені іноземці, які прибувають до Грузії, мають заздалегідь заповнити обов'язкову онлайн-форму, зазначивши історію поїздок за останні 14 днів і контактні дані. Діти до 10 років звільняються від необхідності надавати на кордоні негативний результат ПЛР-тесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС роз'яснили ситуацію з видаленням України зі списку безпечних для ЄС держав

У Тунісі скасували карантин для організованих туристів. На семиденний карантин не потрібно буде йти мандрівникам, які подорожують чартерними або регулярними рейсами за лінією туроператора.

Зараз ви читаєте новину «Грузія змінила правила в'їзду для українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі