понеділок, 05 травня 2008 08:20

Грузія заявляє, що її літак не був збитий над Абхазією

Міністерство закордонних справ Грузії заявило, що повідомлення уряду невизнаної республіки Абхазія про те, що абхазькі сили ППО збили в неділю, 4 травня, черговий грузинський безпілотний літак-розвідник є "дезинформацією", передає УНІАН.

За словами прес-секретаря МЗС Грузії Макі Гігуарі, це "абсурд, який має одну головну мету, - спровокувати сторони".

Спочатку Міноборони Абхазії повідомляло про один збитий в неділю грузинський беспілотник, а потім оголосило про другий.

Міністр оборони невизнаної республіки Мераб Кишмарія заявив, що один безпілотний літак-розвідник був збитий близько 16.00 в Очамчирському районі, а другий - на кордоні з Гальським районом.

Міністр зазначив, що обидва літаки були збиті наземними засобами ППО Абхазії.

Раніше ППО Абхазії вже збили два грузинських беспілотника. Останній інцидент трапився 20 квітня 2008 року і призвів до чергового загострення російсько-грузинських відносин. Грузія звинуватила Росію в тому, що це її МІГ-29 збив грузинський беспілотник. ВВС РФ ці твердження спростували.

Нагадаємо, що 3 травня замміністр оборони Абхазії Гарі Купалба заявив, що грузинські війська можуть почати озброєне вторгнення на територію Абхазії протягом кількох діб.

"Військове відомство Абхазії має в своєму розпорядженні достовірні дані про те, що Грузія готує озброєне вторгнення до Абхазії", - сказав Купалба.

Проте голова тимчасової комісії парламенту Грузії з відновлення територіальної цілісності Шота Малашхія спростував повідомлення про військовий напад Грузії на Абхазію, який планується у ці дні.

"Це повна дезинформація, яка вигадана нашими російськими партнерами", - заявив Малашхия в неділю.

Він також спростував інформацію про евакуацію посольств низки країн із Тбілісі.

"Ми маємо контакти з усіма посольствами, які функціонують у Тбілісі, і можу відповідально заявити, що ніхто ані офіційно, ані таємно Грузію не залишав нібито в очікуванні грузинської агресії в Абхазії", - підкреслив Малашхия.

Нагадаємо також, що вчора представник МЗС Грузії назвав провокацією повідомлення низки російських ЗМІ про те, що офіційний Тбілісі нібито готується до проведення озброєної операції в Абхазькому регіоні, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Грузія заявляє, що її літак не був збитий над Абхазією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі