вівторок, 02 вересня 2008 12:30

Грузія заявила про невикористання касетних боєзарядів в Цхінвалі

Міністерство оборони Грузії заявило, що "під час озброєного конфлікту з Росією грузинська сторона ніколи не використала касетні боєзаряди проти населення і цивільних цілей Південноосетинського або будь-якого іншого регіону". Про це йдеться в обнародуваному сьогодні в Тбілісі заяві військового відомства країни. Воно зроблене у зв"язку з поширеним напередодні в Женеві повідомленні представника Human Rights Watch Бонні Дохерті про те, що "Грузія визнала застосування касетних боєзарядів типу М-85 в декількох районах Південної Осетії, зокрема, поблизу Рокського тунеля, що сполучає Південну Осетію з Росією".

"На озброєнні Грузії є ракетна система Gradlar160 і ракета типу Mk4Lar160 (з касетною бомбою M-85) з максимальною дальністю польоту 45 км, - йдеться заяві Мінобороони Грузії. - Система GRADLAR була використана проти російського військового озброєння і проти російської військової колони, що прямувала до Грузії з Росії від Рокського тунеля до Дзарської дороги".

Міністерство оборони Грузії заявило "про бажання перевірити ще раз дані, що є у неурядової правозахисної організації Human Rights Watch", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Грузія заявила про невикористання касетних боєзарядів в Цхінвалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі