середа, 03 вересня 2008 17:45

Грузія: Війська РФ зміцнюються на грузинській території

Грузія стверджує, що російські підрозділи укріплюють свої позиції на її території, зокрема в Зугдіді, Каралеті, Поті і Синаки, заявив замглави МЗС Грузії Грігол Вашадзе.

"Вони активно там окопуються, додають техніку, вони стоять і в Поті, і в Каралеті, перекривають доступ цивільного населення в свої будинки, причому не на території так званої Південної Осетії, а тих грузинських селах, які входять в Горійський район", - сказав Вашадзе.

"Виставлено 18 нелегальних контрольно-пропускних пунктів, і в Східній, і в Західній Грузії, і чим вони там займаються, ніхто не знає", - додав він.

Раніше в середу офіційний представник МЗС РФ заявив, що російських військ в Поті немає, вони відведені з Грузії відповідно до принципів "Медведєв-Саркозі".

"Не можна говорити про війська. Наші війська відведені відповідно до тих принципів, які були узгоджені Медведєвим і Саркозі", - сказав Нестеренко.

Нестеренко нагадав, що в районі Поті проводилися спецоперації, викликані виявленням великої кількості озброєнь і військових об"єктів, які, за російською оцінкою, були призначені для чергових провокацій проти Південної Осетії.

"Окрім спецпідрозділів, які виконували цю роботу, там ніяких військ не немає", - додав російський дипломат, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Грузія: Війська РФ зміцнюються на грузинській території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі