пʼятниця, 26 вересня 2008 15:19

Грузія відмовилася від російської електроенергії

Вчора був припинений імпорт електроенергії з Росії до Грузії, який остання здійснювала по пролеглій до території Абхазії ЛЕП-220 Салхіно в об"ємі до 1,8 мільйонів кВт.ч на добу.

Як заявив керівник служби у зв"язках з громадськістю компанії Ані Брегвадзе, з початку вересня по цій ЛЕП до Грузії було імпортовано 3,5 мільйона кВт.ч російській електроенергії, експортовано - 9 мільйонів кВт.ч.

"Коли і в яких об"ємах будуть відновлені перетікання між Грузією і Росією, проясниться найближчими днями", - сказала вона.

Крім того, Брегвадзе відзначила, що відновлений експорт грузинської електроенергії до Туреччини, який, також як і з Росією, виробляється в рамках угоди про обмін електроенергією між двома країнами.

"Постачання електроенергії до Туреччини здійснюються в об"ємі близько 1 мільйона кВт.ч на добу і, згідно з домовленістю, продовжаться до 29 жовтня", - уточнила Брегвадзе.

За її словами припинені перетікання електроенергії між Грузією і Азербайджаном, які до сьогоднішнього дня здійснювалися в паралельному режимі.

Як повідомлялося, президент Грузії Михайло Саакашвілі не втрачає надій на мирне об"єднання Грузії за підтримки світової спільноти, проте на даному етапі вважає головною метою порятунок і розвиток економіки країни.

Нагадаємо, що раніше USAID заявила, що на відновлення інфраструктури Грузії необхідно 1-2 мільярди доларів.

Раніше Південна Осетія заявила, що країна втратила 100 мільярдів рублів через війну з Грузією.

Нагадаємо, що голова сенатського комітету з міжнародних відносин США Джозеф Байден пообіцяв добитися виділення екстреної допомоги для Грузії у розмірі 1 мільярда доларів, повідомляє Кореспондент.
Зараз ви читаєте новину «Грузія відмовилася від російської електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі