пʼятниця, 29 серпня 2008 18:25

Грузія розірвала відносини з Росією

Грузія розірвала відносини з Росією
Відповідно до рішення парламенту Грузії, який прийняв рішення про розрив дипломатичних зв"язків з Росією, МЗС Грузії призупинив дію грузино-російської угоди від 1992 року.

Про це повідомив журналістам у п"ятницю в Тбілісі заступник міністра закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе, повідомляють Новости-Грузии.

"Це означає, що ані в Грузії в Російській Федерації, ані в РФ у Грузії не буде того великого представництва, що проводить політичну роботу", - зазначив представник МЗС Грузії.

"Ми зберігаємо тільки консульство, оскільки за Віденською конвенцією, розрив дипломатичних відносин не означає автоматичного розриву консульських відносин", - додав він.

За інформацією Вашадзе, у зв"язку з цим країни будуть представлені на рівні консула, віце-консула і техперсоналу.

Глава МЗС Грузії повідомив, що в найближчі дні сторони погодять терміни, що будуть дані співробітникам посольств, щоб залишити країну перебування. Грузію в Росії представлятиме посольство третьої держави, але поки вибір не зроблений.

За словами Вашадзе, у разі потреби, зовнішньополітичні відомства для проведення зустрічей і переговорів у подібних ситуаціях можуть призначати спецпредставника і проводити зустрічі на території третіх країн.

У свою чергу представник МЗС Росії заявив у п"ятницю, що "у Москві шкодують у зв"язку з рішенням Грузії відкликати всіх дипломатів з Росії".

"Ми шкодуємо в зв"язку з таким кроком грузинської сторони. Це не піде на користь нашим двостороннім відносинам", - заявив офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко.

Зараз ви читаєте новину «Грузія розірвала відносини з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі