неділя, 17 серпня 2008 10:49

Грузія: Росія окуповує грузинське прикордоння

МЗС Грузії заявляє, що абхазькі військові спільно з військами РФ узяли під контроль 13 прикордонних сіл.

Згідно з повідомленням грузинського МЗС, абхазькі військові узяли під контроль 11 сіл в районі Цаленджіхи і два в Зугдідському районі.

Крім того, Грузія повідомляє про рух російських і абхазьких військ у напрямку річки Інгурі. За даними МВС, зараз грузинські військові продовжують контролювати свою частину Інгурської ГЕС,, що знаходиться в сумісному користуванні, Абхазії і Грузії.

Нагадаємо, вчора в Каспському районі Грузії був виявлений ще один замінований міст.

Тим часом, в російській армії повідомляють про те, що військові підрозділи захопили в зоні грузино-осетинского конфлікту більше 100 одиниць бронетехніки, і 44 танки з їх числа залишаться на озброєнні військ.

Раніше в суботу вранці російські військовослужбовці вже підірвали один залізничний міст в Каспському районі, по якому здійснювалося залізничне сполучення між Східною і Західною Грузією.

Як повідомлялося, вчора Дмитро Медведєв підписав перемир"я, яке зокрема передбачає повернення озброєних сил РФ на лінію, що передувала початку бойових дій, а до створення міжнародних механізмів - ухвалення російськими миротворцями додаткових заходів безпеки.

Пізніше з"явилися повідомлення про те, що Михайло Саакашвілі і Дмитро Медведєв підписали різні версії перемир"я. Грузинська і російська сторони почали дискусію з приводу того, якого ж перемир"я дотримуватися. Пізніше Москва заявила, що виконуватиме умови перемир"я з оглядкою на Тбілісі, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Грузія: Росія окуповує грузинське прикордоння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі