Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2008 13:02

Грузія: "Українців на війні не було"

Жоден український військовослужбовець не брав участі в південно-осетинському конфлікті. Про це, як повідомляє "Ліга" сьогодні на прес-конференції заявив Посол Грузії в Україні Мераб Антадзе.

"Зі всією відповідальністю можу сказати, що жоден український військовослужбовець або громадянин України в цьому конфлікті не приймав участі", - зокрема, підкреслив Антадзе.

За словами посла Грузії, ще до початку активних дій в районі конфлікту близько 20 громадян України - військовослужбовців, які перебували на території Грузії, були відправлені спеціальним авіаційним рейсом до України.

Крім того, впродовж всього конфлікту посольство України в Грузії займалося вивозом громадян України з території Грузії.

Нагадаємо, в даний час на території Грузії як спостерігачі у складі місії ООН залишаються два українські офіцери. Про це вчора повідомив журналістів Міністр оборони України Юрій Єхануров. За його словами, після початку військових дій на території Грузії 21 український військовослужбовець спеціальним літаком був вивезений до України.

Раніше президент невизнаної республіки Південна Осетія Едуард Кокойти в ексклюзивному коментарі кореспондентові "Інтеру" заявив, що на стороні Грузії воювали громадяни України.

"За нашими даними, всі льотчики практично були з України, екіпажі танків були з України. Слідча група вже переходить у фазу доказів, тому що є вже документи, які підтверджують, що люди є громадянами України ", - сказав Кокойти.

Кокойти також відзначив, що українці є серед убитих, але заявив, що не володіє інформацією про те, чи є громадяни України серед полонених

"Тому що їх кидали насамперед, вони йшли на штурм міста Цхінвалі. Серед убитих дуже багато громадян України", - сказав він, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «Грузія: "Українців на війні не було"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути