Ексклюзиви
вівторок, 28 жовтня 2008 14:48

Грузія проти участі в Женевських консультаціях Сухумі та Цхинвалі

Грузія не відмовляється від участі в політичних консультаціях в Женеві по врегулюванню конфліктів на її території, але проти присутності на цих зустрічах представників Сухумі та Цхинвалі, заявив заступник міністра закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе.

"Головна принципова вимога грузинської сторони виходить з принципу територіальної цілісності країни. Делегації так званих Абхазії та Південної Осетії не можуть бути офіційними учасниками зустрічі в Женеві", - сказав Вашадзе журналістам у вівторок після бесіди з представником Євросоюзу П"єром Морелі.

Він додав, що за бажання "Росія може включити в свою офіційну делегацію кого завгодно".

Морелі разом із спецпредставником ЄС на Південному Кавказі Пітером Семнебі проводять політичні консультації з керівництвом Грузії з підготовки запланованих на 18 листопада в Женеві чергових переговорів Грузії, Росії, ЄС та інших міжнародних організацій з питання врегулювання конфліктів в двох регіонах Грузії - Абхазії та Південній Осетії.

Перша зустріч в Женеві 15 жовтня завершилася безрезультатно. Тбілісі відмовився від консультацій, в яких Абхазія та Південна Осетія будуть брати участь як повноправні офіційні учасники зустрічі, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Грузія проти участі в Женевських консультаціях Сухумі та Цхинвалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути