четвер, 08 травня 2008 13:04

Грузія просить у ЄС поліцейських для захисту від російської агресії

Побоюючись подальшої ескалації конфлікту з Росією навколо самопроголошених республік Абхазії і Південної Осетії, Грузія попросила Євросоюз направити в регіон кризи європейський поліцейський контингент, повідомляє DW-WORLD. Як стало відомо в четвер, Міноборони РФ пригрозило Грузії збільшити кількість миротворців в зоні грузино-абхазського конфлікту до граничного ліміту - трьох тисяч військовослужбовців.

При цьому відзначимо, днями РФ проінформувала керівництво місії ООН по спостереженню в Грузії про чисельність в місцях дислокації і завданнях підрозділів. І головний військовий спостерігач місії генерал-майор Ніяз Хаттак погодився з тим, що дії російської сторони не суперечать базовим угодам про проведення миротворчої операції.

Але 7 травня на закритому засіданні Ради Європи в Страсбурзі віце-прем"єр Грузії Георгій Барамідзе заявив про необхідність введення в дію "справжніх, незалежних миротворчих військ". За словами Барамідзе, ці війська мають складатися з поліцейських, які захищатимуть грузинське населення від, як він виразився, "російської агресії". Віце-прем"єр Грузії повідомив, що уряд в Тбілісі направить Євросоюзу відповідне прохання, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія просить у ЄС поліцейських для захисту від російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі