понеділок, 01 вересня 2008 19:16

Грузія припинила миротворчу місію в Абхазії

Влада Грузії оголосили про припинення дії миротворчої місії Росії на території Абхазії. Відповідну ноту виконкому СНД передав посол Грузії в Білорусії Давид Занкаліані, повідомляє "Новости-Грузия".

Згідно з нотою, підготовленою в Грузії, всі миротворчі підрозділи мають бути виведені з території Абхазії. Відзначимо, що парламент Грузії, а потім і уряд країни прийняли вирішення про анулювання мандатів російських миротворців в Абхазії і Південній Осетії і проголосили обидві республіки окупованими територіями.

Відзначимо, що швидше за все російські миротворці проігнорують ноту грузинських дипломатів, оскільки Росія офіційно визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії; таким чином, Москва вважає, що Грузія не має права вимагати від російських миротворців покинути територію республік.

Змішані сили по підтримці миру - батальйони грузинських, північноосетинських і російських миротворців - знаходилися у Абхазії з липня 1992 року відповідно до грузіно-російської угоди. Під егідою СНД миротворці знаходяться на території республіки з червня 1994 року.
Зараз ви читаєте новину «Грузія припинила миротворчу місію в Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі