четвер, 02 жовтня 2008 16:50

Грузія погрожує РФ судом

Грузинські депутати мають намір звернутися до міжнародного суду, якщо Росії будуватиме залізницю Владикавказ-Цхинвалі, передає агентство "Новости-Грузия".

Президент ВАТ "Російські залізниці" Владимир Якунін напередодні повідомив, що РЖД опрацьовує проект будівництва залізниці з Росії до Цхінвалі. Для об"єднання російської і осетінської залізничних мереж необхідно побудувати 149 кілометрів шляху з чотирма тунелями.

"У російської залізниці досвідчені керівники які повинні розуміти, що у разі можливого здійснення подібних дій їм доведеться захищатися в міжнародних судах", - заявив заступник голови парламентського комітету з оборони і безпеки Николоз Руруа.

За його словами, в Грузії ухвалений закон "про окупацію територій Абхазії і Південної Осетії, який визначає і регулює відношення до цих регіонів, і здійснення бізнесу в них буде порушенням нашого законодавства".

"Якщо там буде побудований тунель і залізниця, це буде порушенням всіх міжнародних норм", - сказав заступник голови комітету із зовнішніх зв"язків Іраклій Кавтарадзе.

"Виходячи з цього, у функціонування залізниці не буде легітимної основи, і у тих керівних осіб, які ухвалять подібне рішення, природно, будуть проблеми за межами Росії", - сказав Кавтарадзе.

Зараз ви читаєте новину «Грузія погрожує РФ судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі