понеділок, 11 серпня 2008 13:28

Грузія подає позов на Росію до Гааги

Грузія подає позов на Російську Федерацію до Гааги. Про це заявила замглави міністра внутрішніх справ Грузії Ач Згуладзе, повідомляє РІА Новости. "У матеріалі наводяться факти про геноцид грузин під час абхазької війни з 1992 року до сьогоднішніх подій, включаючи дії Росії на території Грузії", - заявила Згуладзе.

Раніше, нагадаємо, з аналогічною ініціативою виступали російські власті. Вони мали намір подати позови проти Грузії до Гааги і Страсбург за фактом нападу на Південну Осетію. Слідчий комітет при прокуратурі РФ в даний час збирає докази геноциду в Південній Осетії.

Відзначимо, що в ході артобстрілів і штурму Цхинвалі грузинськими військами загинули, за попередніми і неуточненими даними, більше 2000 мирних жителів і десяток російських миротворців. Також з різних джерел поступали відомості про етнічні чищення в захоплених грузинськими військовими осетинських селах.

Зараз ви читаєте новину «Грузія подає позов на Росію до Гааги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі