вівторок, 12 серпня 2008 20:23

Грузія подала до Міжнародного суду позов проти Росії

Секретар Ради національної безпеки Грузії Олександр Ломая заявив, що Грузія подала до Міжнародного суду ООН (ICJ) в Гаазі позов проти Росії, повідомляє 12 серпня Reuters. За даними агентства, власті Грузії звинувачують Росію в етнічних чищеннях.

За даними агентства, посол Грузії в Нідерландах передав до Міжнародного суду ООН позов, названий як "Республіка Грузія проти російської держави". За словами Ломаї, позов пов"язаний з проведенням росіянами етнічних чищень на території Грузії в період з 1993 по 2008 рік.

Тим часом головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Луіс Морено-Окампо (LuisMoreno-Оcampo) заявив, що готовий почати розслідування військових дій в зоні грузино-осетинского конфлікту. Від подальших коментарів прокурор відмовився.

Відзначимо, що власті Росії раніше також виступили з ініціативою подати позови проти Грузії до Гааги і Страсбург за фактом нападу на Південну Осетію. Як повідомляється, в даний час Слідчий комітет при прокуратурі (СКП) РФ збирає докази геноциду в Південній Осетії.

Зараз ви читаєте новину «Грузія подала до Міжнародного суду позов проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі