пʼятниця, 15 червня 2007 12:17

Грузія почала переговори про будівництво АЕС

Влада Грузії домовилися почати консультації з французькою компанією Areva про будівництво атомної електростанції на території республіки.

Як заявив посол Грузії у Франції Мамука Кудава, в ході недавнього візиту до Парижа президент Грузії Михайло Саакашвілі зустрівся з головою компанії Areva і підтвердив зацікавленість Тбілісі в цьому проекті.

На зустрічі сторони домовилися провести консультації на рівні експертів. Представники компанії приїдуть до Грузії, щоб вивчити місцеві умови і разом з грузинськими колегами розробити відповідні технічні рекомендації.

Інформацію про переговори з цього питання підтвердила і спікер грузинського парламенту Ніно Бурджанадзе. За її словами, ця тема обговорювалася і на зустрічі Саакашвілі з президентом Франції Николя Саркозі. Бурджанадзе підкреслила, що йдеться тільки про використання мирного атома.

В даний час основну частину електроенергії Грузія отримує від гідроелектростанцій. Іншими джерелами є теплоелектростанції і імпорт з сусідніх країн: Росії, Вірменії і Азербайджану, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Грузія почала переговори про будівництво АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі