середа, 14 травня 2008 15:58

Грузія офіційно виходить з Угоди про ППО СНД

МЗС Грузії офіційно заявив про вихід країни з Угоди "Про створення незалежними державами СНД системи протиповітряної оборони". Відповідну ноту надіслали Білорусі як депозитарію цієї Угоди.

"Дана Угода для Грузії буде припинена через рік після ухвалення депозитарієм відповідної ноти", мовиться у повідомленні МЗС Грузії.

Угода про створення Об"єднаної системи (ОС) ППО СНД була підписана 10 лютого 1995 року в Алма-Аті (Казахстан) главами держав СНД: Вірменії, Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизії, Росії, Таджикистану, Туркменії, Узбекистану та України. Відповідні сили були виділені цими ж країнами за винятком Туркменії.

Нагадаємо, раніше Тбілісі ухвалив рішення вийти з російсько-грузинського договору по протиповітряній обороні.

5 травня в МЗС Грузії був викликаний російський консул, якому була вручена нота про вихід Грузії з договору, підписаного в 1995 роки між оборонним відомством Грузії і Міноборони РФ про співпрацю у сфері протиповітряної оборони.

У відповідь міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що рішення Тбілісі є зривом домовленостей про мирне врегулювання конфліктів Грузії з невизнаними республіками, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Грузія офіційно виходить з Угоди про ППО СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі