вівторок, 23 жовтня 2007 18:25

Грузія не віддала британцям свої залізниці

Уряд Грузії не зміг підписати остаточний договір з британською компанією Parkfield Investment, яка в серпні отримала право управління грузинськими залізницями на 99 років. Тепер чиновникам доведеться шукати нового інвестора.

Конкурс на передачу в управління 100 відсотків акцій "Грузинської залізниці" буде оголошено найближчим часом. Він продовжуватиметься три місяці.

Грузинський уряд вимагав, щоб інвестор вклав в залізниці близько мільярда доларів протягом найближчих десяти років. Чому зірвалося підписання остаточної угоди, не повідомляється.

Грузинська залізниця задіяна в перевезенні каспійської нафти на світові ринки. Крім того, на початку 2007 року Азербайджан, Грузія і Туреччина домовилися побудувати вітку Карс-Тбіліси-Баку. Будівництво повинне закінчитися до 2009 року. Донині у вітку буде вкладено 422 мільйони доларів. По новій залізниці можна буде транспортувати 15 мільйонів тонн вантажів на рік, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Грузія не віддала британцям свої залізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі