пʼятниця, 05 вересня 2008 12:48

Грузія не пустить Абхазію та ПО на засідання Ради безпеки ООН

Тбілісі не допустить участі представників Абхазії та Південної Осетії в засіданнях Ради Безпеки ООН, заявив в п"ятницю в інтерв"ю "Інтерфаксу" заступник глави МЗС Грузії Грігол Вашадзе.

"Ми обов"язково цьому перешкоджатимемо, більш того, ми цього не допустимо", - сказав Грігол Вашадзе.

Він також заявив, що офіційний Тбілісі не бачить необхідності в переговорах з президентами Абхазії та Південної Осетії: "Ніякого діалогу ні з (Сергієм) Багапшем, ні з (Едуардом) Кокойти не буде".

На питання про те, чи готова грузинська сторона гарантувати ненапад на Абхазію та Південну Осетію, заступник глави МЗС відповів так: "Грузія ні на кого не нападала. Отже, оскільки ми і раніше не мали наміру ні на кого нападати, ми і зараз не збираємося цього робити".

Стосовно того, чи згодна Грузія на присутність міжнародного поліцейського контингенту на своїй території, високопоставлений дипломат сказав: "Ми не тільки згодні, ми вимагаємо цього. Причому ми наполягаємо, щоб всі ці сили, зокрема міжнародні поліцейські сили за участю ЄС, і військові спостерігачі від ОБСЄ мали доступ до всіх об"єктів, до всіх населених пунктів на всій території Грузії, зокрема і на території конфліктних зон", повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Грузія не пустить Абхазію та ПО на засідання Ради безпеки ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі