четвер, 26 червня 2008 10:02

Грузія не піде в НАТО без України

Грузія не піде в НАТО без України

Міністр закордонних справ Грузії Ека Ткешелашвілі заявляє, що Тбілісі не піде в НАТО без України.

Як повідомляє радіо "Свобода", про це вона сказала 25 червня на прес-конференції з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським у Варшаві.

Зокрема, на запитання, чи погодиться Тбілісі йти до членства в Північноатлантичному союзі, якщо йому надійде таке запрошення, а Києву ні, Ткешелашвілі відповіла: "Ні".

"Ми маємо з Україною дуже міцне стратегічне партнерство. Це наше спільне зусилля, і ми вважаємо, що перспектива полягає в тому, щоб йти шляхом до членства разом", - заявила вона в середу, перебуваючи у Варшаві.

"Зближення з НАТО разом з Україною дає великі можливості", - заявила Ткешелашвілі.

У свою чергу Сікорський висловив переконання, що Грузія заслуговує Плану дій для членства в НАТО, "а не якогось псевдо-ПДЧ чи квазі-ПДЧ".

"Ми вважаємо дещо дивним, що по суті технічна програма підготовки до членства стала таким політичним питанням", – додав він.

Як повідомлялося, на останньому саміті НАТО в квітні цього року деякі країни-члени Північноатлантичного союзу домоглися, що надання Грузії та Україні Планів дій для членства в НАТО відклали.

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО мають переглянути готовність України і Грузії до отримання Плану дій для членства на своїй зустрічі в грудні цього року.

Отримання й виконання Плану дій для членства в НАТО є обов"язковим кроком на шляху до вступу до Північноатлантичного союзу, хоча не конче мусить привести до цього вступу.

За матеріалами: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Грузія не піде в НАТО без України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі