середа, 27 серпня 2008 12:59

Грузія не має наміру повністю розривати відносини з Росією

Грузія не має наміру повністю розривати відносини з Росією

Грузія зведе міждержавні відносини з Росією до мінімуму, заявив в середу журналістам держміністр Грузії з реінтеграції Тимур Якобашвілі.

"Ми серйозно скоротимо дипломатичні відносини з Росією аж до консулів або посланців", - сказав Якобашвілі. За його словами, керівництво Грузії в найближчий день вивчить питання доцільності розриву відносин з Росією.

Напередодні президент РФ підписав укази про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії.

"Але з урахуванням того, що в Росії проживає велика кількість грузин, такого рішення може і не бути. Ми хочемо вчинити цивілізовано та не кидатися каменями", - сказав Якобашвілі.

У вівторок комітет із зовнішніх зв"язків грузинського парламенту схвалив пропозицію про розрив дипломатичних відносин з Росією.

Нагадаємо, вчора секретар Ради національної безпеки Грузії Каха Ломая заявив, що відносини Грузії з Росією "припиняються надовго, якщо не назавжди".

При цьому, за його словами, рішення Росії про визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії "ніяких юридичних наслідків для Грузії мати не може, оскільки головним юридичним документом, що регулює суверенітет Грузії, є Конституція країни, підкріплена міжнародним правом", повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Грузія не має наміру повністю розривати відносини з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі