вівторок, 01 квітня 2008 12:11

Грузія напередодні саміту НАТО звинуватила Росію в погрозах і шантажі

Представник комітету грузинського парламенту з оборони і нацбезпеки Ніка Руруа звинувачує Росію в "агресивних" спробах перешкодити його країні отримати на саміті НАТО в Бухаресті План дій для членства (ПДЧ) в альянсі.

"Ця країна (Росія - ред.) робить все, щоб Грузія не зближувалася з НАТО і різними шляхами, зокрема погрозами і шантажем, впливає на деякі країни альянсу", - цитує слова Руруа ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Він стверджує, що "Росія агресивно і енергійно перешкоджає" наданню Грузії ПДЧ на саміті в Бухаресті, який відкриється 2 квітня.

При цьому парламентарій вважає, що "Росія може пригальмувати процес вступу Грузії в НАТО, але ніяк не зупинити його".

Делегація Грузії на чолі з президентом Михайлом Саакашвілі ввечері 1 квітня вилітає до Бухареста для участі в саміті НАТО.

До складу делегації увійшли міністр закордонних справ Грузії Давид Бакрадзе, віце-прем"єр, держміністр з питань євроінтеграції Георгій Барамідзе, голова парламентського комітету з зовнішніх зв"язків Костянтин Габашвілі і Ніка Руруа.

Зазначимо, президент Грузії Михайло Саакашвілі не сумнівається, що на квітневому саміті НАТО в Бухаресті його країна отримає План дій для членства в НАТО (ПДЧ).

"Прагматичних аргументів проти членства Грузії в альянсі, зокрема проти надання їй ПДЧ, немає. У нас не просто підтримка цілої низки країн, а підтримка з великим ентузіазмом. І це не тільки і навіть не стільки США. Отже динаміка дуже чітка. Я думаю, ентузіазм у результаті переможе, і дивлюся на це дуже оптимістично", - заявив він в інтерв"ю російським ЗМІ.

Як відомо, вісім держав-членів НАТО - Німеччина, Франція, Іспанія, Італія, Португалія, Нідерланди, Бельгія та Люксембург - не хочуть, щоб Україні і Грузії був наданий План дій для членства в НАТО через побоювання ускладнити відносини з Росією.

Всі питання в Північноатлантичному альянсі вирішуються тільки консенсусом, тобто повною згодою всіх 26 нинішніх членів, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Грузія напередодні саміту НАТО звинуватила Росію в погрозах і шантажі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі