вівторок, 01 квітня 2008 10:04

Грузія надішле солдатів до Афганістану

Грузія відправить кількасот військових для участі в миротворчій операції в Афганістані. Передбачається, що вони допомагатимуть французьким і голландським військовим, повідомляє Reuters 31 березня з посиланням на міністра закордонних справ Грузії Давида Бакрадзе.

Цю заяву було зроблено напередодні саміту НАТО, який пройде в Бухаресті з 2 по 4 квітня. На саміті передбачається розглянути питання про надання Грузії і Україні Плану дій по членству в НАТО (ПДЧ), ключового документа, необхідного для подальшого вступу нових членів до Північноатлантичного альянсу.

Проте, за словами Бакрадзе, участь грузинських військ в операції не залежить від того, яке рішення буде ухвалено на саміті НАТО в Бухаресті. "Що б не сталося в Бухаресті, вони поїдуть і битимуться", - сказав грузинський міністр.

Франція та Нідерланди разом з Німеччиною і деякими іншими членами НАТО виступають проти надання Грузії ПДЧ, яке активно підтримують США, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія надішле солдатів до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі