пʼятниця, 26 грудня 2008 12:56

Грузія готова оприлюднити листування Саакашвілі і Медведєва

Парламентська комісія Грузії з розслідування серпневих подій звернулася в Раду національної безпеки країни з проханням зняти гриф "таємно" з військової і передвоєнної документації, зокрема, з листування Михайла Саакашвілі і Дмитра Медведєва.

Якщо Радбез дасть такий дозвіл, розсекречені серпневі матеріали, включаючи листування, будуть опубліковані на сайті парламенту Грузії, сказав журналістам голова комісії Паата Давітая. Секретар Радбезу Катерина Ткешелашвілі повідомила журналістів, що вона не проти розсекречення

Питання з оприлюдненням листування президентів Грузії і Росії виникло після того, як два дні тому Дмитро Медведєв заявив, що Грузія якийсь час наполягала на зустрічі російських і грузинських представників, але потім припинила це робити. У відповідь глава МЗС Грузії Грігол Вашадзе представив журналістам папери, що свідчать про настійні прохання грузинської сторони про зустрічі. За його словами, Грузія в цьому напрямі проявляла активність, починаючи з середини квітня поточного року, повідомляє "Newsru.com".

Варто відзначити, що всі засідання комісії проходили у відкритому форматі, які транслювалися в прямому ефірі грузинського телебачення, ефір переривали тільки в тому випадку, якщо зачіпалася державна або військова таємниця, а на ці матеріали накладався гриф "таємно".

Зараз ви читаєте новину «Грузія готова оприлюднити листування Саакашвілі і Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі