пʼятниця, 07 грудня 2007 16:38

Грузія готова до війни з Росією у разі визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії

Голова парламентського комітету з оборони і національної безпеки Гіві Таргамадзе заявив про можливість військового конфлікту з Росією, якщо Москва визнає незалежність Абхазії і Південної Осетії. Коментуючи в п"ятницю на брифінгу в Тбілісі можливість визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії у разі надання незалежного статусу сербському краю Косово, грузинський парламентарій заявив: "Це може привести до збройного конфлікту між Росією і Грузією".

Таргамадзе підкреслив: "Наша позиція щодо мирного врегулювання конфліктів незмінна, але безпеку і територіальну цілісність країни ми захистимо будь-якою ціною. Визнання ж Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії автоматично означатиме оголошення Росією Грузії війни"

Він знов звинуватив Росію в спробах дестабілізувати обстановку в Грузії. "Уряд Росії намагається будь-якими способами створити в Грузії дестабілізацію, і прикладом цьому служить істотне посилення російського миротворчого контингенту в Абхазії", - сказав Таргамадзе.

За його словами, озброєння, яке перекидається з Росії до Абхазії "явно перевищує озброєння, необхідне для миротворців, зокрема, наявність в їхньому арсеналі далекобійних гаубиць".

Нагадаємо, напередодні член Єврокомісії Беніта Ферреро-Вальднер на спільному брифінгу з прем"єр-міністром Грузії Ладо Гургенідзе в Брюсселі висловила сподівання, що Росія не визнаватиме незалежність Абхазії та Південної Осетії у разі визначення статусу Косово, передає "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Грузія готова до війни з Росією у разі визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі