середа, 05 листопада 2008 14:15

Грузинській опозиції дозволили мітингувати перед парламентом

Мерія Тбілісі дозволила представникам Об"єднаної опозиції Грузії провести мітинг 7 листопада, повідомляє ІА "Тренд". Захід почнеться у будівлі парламенту в 14:00, потім учасники організовують ходу до президентської резиденції в Авлабарі (одному з районів Тбілісі), щоб особисто вручити Михайлу Саакашвілі свої вимоги.

Опозиція вимагає звільнення політв"язнів, а також повернення телеканалу "Імеді" сім"ї Бадрі Патаркацишвілі. "Імеді", нагадаємо, вважався провідним опозиційним ЗМІ Грузії. Після смерті Патаркацишвілі, що заснував цей телеканал, контроль над ним перейшов до його зведеного брата Джозефа Кея, який заявив, що ніякої політики в ефірі більше не буде. Представники опозиції звинуватили Кея в шахрайстві, припустивши, що він заволодів "Імеді" шляхом змови з грузинськими властями.

Нинішній мітинг відбудеться в роковини розгону акцій протесту, що проходили в Тбілісі на початку листопада 2007 року. Вранці 7 листопада, нагадаємо, поліцейські ліквідували наметове містечко перед парламентом, а потім, використовуючи водомети і сльозоточивий газ, усікали спроби опозиції зібратися в інших частинах міста. В кінці дня бійці спецназу штурмом узяли будівлю телеканалу "Імеді", який грузинські власті неодноразово звинувачували в "підривній діяльності". При розгоні акцій протесту постраждали більше 500 чоловік.

На початку листопада 2008 року лідер опозиційної Консервативної партії Грузії Каха Кукава заявив, що після 7 листопада акції протесту проводитимуться постійно. Окрім іншого, в числі вимог опозиціонерів фігурують і дострокові парламентські вибори. Результат колишніх виборів, що пройшли навесні 2008 року, як вважають супротивники влади, був фальсифікований.

Зараз ви читаєте новину «Грузинській опозиції дозволили мітингувати перед парламентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі