понеділок, 13 жовтня 2008 09:57

Грузинські ЗМІ дізналися про підготовку замаху на Саакашвілі

Грузинські ЗМІ стверджують, що російські спецслужби готують замах на президента республіки Михайла Саакашвілі. За непідтвердженою інформацією грузинських джерел, яку передає "Комерсант", в операції нібито беруть участь ГРУ і ФСБ. Російські силові структури це повідомлення не коментували.

ЗМІ посилаються на якесь неназване джерело в керівництві Абхазії, яке нібито дізналося про підготовлюваний замах від заступника керівника ГРУ, зустрівшись з ним в Сочі.

Як стверджує грузинський телеканал "Руставі-2", організатори вбивства вирішили представити його як "кровну помсту" грузинському президентові з боку однієї з осетинських сімей. Замах, за інформацією ТБ, запланований на листопад-грудень 2008 року.

Незабаром після появи цієї інформації деякі представники грузинського керівництва дали зрозуміти, що вважають її  довірливою. Так, спікер парламенту Давид Бакрадзе заявив, що "під таким ризиком знаходяться взагалі власті країни, а не тільки президент".

Тим часом офіційного підтвердження з боку силових структур Грузії новина про підготовлюваний замах все ж таки не отримала. "Ніякої серйозної інформації про це у нас не немає, і коментувати тут нічого", - заявив начальник інформаційно-аналітичного департаменту МВС Шота Утіашвілі. У державній канцелярії, зі свого боку, відзначили, що ніяких заходів по посиленню охорони Саакашвілі не робиться.

Зараз ви читаєте новину «Грузинські ЗМІ дізналися про підготовку замаху на Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі