неділя, 09 березня 2008 17:20

Грузинська опозиція вимагає виходу країни з СНД

Грузинська опозиція вимагає виходу країни з СНД
Об"єднана грузинська опозиція вимагає від керівництва країни виходу республіки із Співдружності незалежних держав у зв"язку з вирішенням Росії зняти режим санкцій з Абхазії. Відповідне звернення до властей зачитав лідер Народної партії Грузії Коба Давіташвілі на акції опозиції, яка проходить 9 березня в Тбілісі перед будівлею парламенту Грузії.

Крім того, опозиціонери вимагають негайного виведення російських миротворців з території Абхазії і Південної Осетії, а також початку прямого діалогу з абхазькою стороною по врегулюванню конфлікту.

Нагадаємо, що в минулий четвер МЗС РФ повідомив про те, що Росія відмінила введені в 1996 році відносно Абхазії торговельно-економічні, фінансові і транспортні санкції. При цьому дипломати підкреслили, що дане рішення не пов"язане з ситуацією навколо проголошення незалежності Косово і не міняє позицію Росії в цьому питанні. Додатково МЗС РФ дорікнув грузинську сторону у відсутності конструктивного підходу до виконання раніше досягнутих домовленостей по врегулюванню конфлікту.

У відповідь президент Грузії Михайло Саакашвілі назвав відміну санкцій "провокацією, направленою на дестабілізацію ситуації на Кавказі", повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція вимагає виходу країни з СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі