понеділок, 13 жовтня 2008 11:44

Грузинська опозиція вимагає дострокових виборів президента

Грузинська опозиція звинувачує владу країни на чолі з президентом Саакашвілі у втраті Абхазії і Південної Осетії і вимагає дострокових виборів президента.

Окрім лідерів Об"єднаної опозиції Грузії - Давида Гамкрелідзе і головного конкурента Саакашвілі на виборах 2006 року Левана Гачечиладзе, до критики керівництва приєдналася екс-спікер парламенту Ніно Бурджанадзе. У політичних колах обговорюється також кандидатура посла Грузії в ООН Іраклія Аласанія. Проте Саакашвілі заявив, що має намір допрацювати повний термін і експерти не бачать механізмів зміни влади в країні, повідомляє "Newsru.com" з посиланням на "Незалежну газету".

Грузинська опозиція досить швидко порушила оголошений нею самою мораторій на критику влади до виведення російських військ з території країни. Всі видні опозиціонери поодинці або групами їздили на консультації до Вашингтона, Брюсселя, інших європейських столиць. Проте ніяких видимих результатів цієї активності не немає. Президент Саакашвілі ніби продовжує користуватися довірою Заходу, його критикують м"яко, іноді з відтінком співчуття.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція вимагає дострокових виборів президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі