понеділок, 21 січня 2008 15:14

Грузинська опозиція погрожує бойкотувати парламентські вибори

"Об"єднана опозиція" Грузії, в яку входить дев"ять політичних сил, не має наміру брати участь в дострокових парламентських виборах, якщо влада республіки не виконаэ її вимоги. Про це заявив лідер опозиції, колишній суперник Михайла Саакашвілі на президентських виборах, Леван Гачечіладзе.

Про свої політичні плани Гачечіладзе розповів після зустрічі з президентом Естонії Тоомасом Хендріком Ільвесом та держміністром закордонних справ Німеччини Гернотом Ерлером, які прибули до Грузії на церемонію інавгурації президента.

Опозиція вимагає від влади "незалежного суду, незалежного телебачення і справедливого виборчого законодавства". Парламентські вибори, бойкотом яких погрожують опоненти Саакашвілі, пройдуть, як очікується, в травні 2008 року.

Нагадаємо, що після виборів президента керівництво Грузії пішло на поступки опозиціонерам, пообіцявши їм місця в опікунській раді "Громадського телебачення". Супротивники Саакашвілі також добиваються більшого представництва у виборчих комісіях всіх рівнів і відставки голови ЦВК Грузії Левана Тархнішвілі, якого вважають відповідальним за фальсифікацію результатів голосування.

Як повідомлялося раніше, 20 січня, одночасно з інавгурацією Михайла Саакашвілі, опозиція провела в Тбілісі багатотисячну акцію протесту. Учасники мітингу оголосили, що не визнають Саакашвілі легітимним президентом і пообіцяли боротися за його усунення від влади. При цьому організатори акції протесту підкреслили, що вестимуть боротьбу мирними способами, повідомляє ІА "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція погрожує бойкотувати парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі