четвер, 22 травня 2008 08:40

Грузинська опозиція оповістила дані власного підрахунку голосів

На мітингу у Палацу спорту в Тбілісі увечері в середу представники "Об"єднаної опозиції" Грузії оголосили попередні результати альтернативного підрахунку голосів, поданих на парламентських виборах в республіці.

Як передає агентство "Новини - Грузія", згідно з цими даними, опозиція випереджає пропрезидентську партію, набравши близько 33,3 відсотка всіх голосів. Правляча партія "Єдиний національний рух", за підрахунками опозиції, займає друге місце з 30,2 відсотка голосів. 5-процентний бар"єр також долають Лейбористська партія Грузії (8 відсотків) і Християнсько-демократичний рух (6,6 відсотка).

Ці дані істотно розходяться з результатами опитування виборців на виході з дільницьк. Згідно з цими результатами, "Єдиний національний рух" президента Грузії Михайла Саакашвілі набирає більше 60 відсотків голосів, блок "Об"єднана опозиція" отримує менше 15 відсотків, а третє і четверте місця займають Християнсько-демократичний рух і лейбористи.

Тим часом мітинг прихильників опозиції перед будівлею Палацу спорту в Тбілісі в ніч на четвер завершився без подій. У акції протесту брали участь більше трьох тисяч чоловік, передає кореспондент агентства "Інтерфакс".

"Боротьба проти режиму Саакашвілі продовжуватиметься щодня, поки цей режим назавжди не піде", - заявив лідер "Об"єднаної опозиції" Леван Гачечиладзе, призвавши громадян відновити мітинг вдень в четвер.

Нагадаємо, ще до оголошення офіційних результатів виборів грузинська опозиція виразила незгоду з ними і пообіцяла провести широкомасштабну акцію протесту, якщо дані співпадуть з результатами опитувань на виході з виборчих дільниць, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція оповістила дані власного підрахунку голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі