вівторок, 08 січня 2008 09:58

Грузинська опозиція не проводитиме акцію протесту

Мітинг, який "об"єднана опозиція" Грузії планувала провести в центрі Тбілісі 8 січня, не відбудеться. Про це повідомляє ИА "Тренд" з посиланням на виборчий штаб Левана Гачечіладзе – кандидата від "об"єднаної опозиції" на президентських виборах, що пройшли 5 січня. Рішення не проводити акцію протесту, за інформацією джерела, було ухвалене "після багатогодинної наради". Опоненти влади поки мають намір боротися за перегляд підсумків виборів юридичними методами

Як заявила представниця Республіканської партії Грузії Тіна Хідашелі, опозиція готується направити до суду близько тисячі позовів, щоб добитися перерахунку голосів на ряді дільниць. У результаті, як вважають опозиціонери, підсумковий показник колишнього президента Грузії Міхаїла Саакашвілі (за попередніми даними, він виграє вибори вже в першому турі) знизиться, що зробить необхідним проведення другого туру голосування.

За інформацією Центрвиборчкому Грузії, який опрацював дані від 3070 з 3512 виборчих дільниць, Саакашвілі набирає 52,1 відсотка голосів. Його головний суперник Леван Гачечіладзе посідає друге місце (24,98 відсотка). Якщо результат колишнього президента після завершення підрахунку як і раніше буде вищим за 50 відсотків, то другий тур не буде потрібним.

Раніше голова ЦВК Леван Тархнішвілі припустив, що вибори завершаться після першого туру, проте відзначив, що їхній результат ще може змінитися, якщо підсумки голосування на окремих дільницях будуть визнані недійсними (наприклад, за рішенням суду).

У свою чергу, кандидат від "об"єднаної опозиції" Леван Гачечіладзе висловив упевненість в тому, що вибори виграв саме він, а влада фальсифікувала результат. На мітингу, який пройшов у Тбілісі 6 січня, опозиціонери заявили, що "правління Саакашвілі завершилося" і домовилися зібратися знову 8 січня, "щоб відсвяткувати свою перемогу". У випадку, якщо ЦВК не визнає їхньої правоти, вони обіцяли розпочати "перманентні акції протесту", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція не проводитиме акцію протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі