понеділок, 13 червня 2022 15:00

Грози з градом і шквали: синоптики попереджають про небезпеку

Грози з градом і шквали: синоптики попереджають про небезпеку
Найближчими днями спека послабне навіть у південній частині та в східних областях України. Фото: pixabay.com

Новий синоптичний тиждень в Україні розпочинається послабленням спеки.

У західних областях 14 червня стовпчики термометрів покажуть +18...24°С, повідомила у понеділок синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Найближчими днями спека послабне навіть у південній частині та в східних областях України. За дощами будемо стежити разом. Влітку вони ніколи не завадять. Дощі, спека, періоди свіжості, літня веселка, ранкові серпанки, навіть град, шквали і грози - хай до цього синоптичного кошика щодня потрапляють наші надії на краще, наша душевна рівновага, наша щоденна вдячність тим, хто дає нам можливість насолоджуватися літом", - написала вона.

У північних областях, на Вінниччині, у Кропивницькому з районами та на Черкащині очікується протягом дня вівторка також комфортна температура повітря, +22...28°С. Проте на півдні, сході, у Дніпрі з районами, а також на Полтавщині ще затримається спекотна погода, +27...32°С.

Вітер в Україні буде завтра північно-західним, 5-10 м/с. Дощі випадатимуть вкрай нерівномірно.

14-15 червня в Україні, крім Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької, Волинської та Рівненської областей, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

14 червня вночі у західних областях пройдуть грози. Вдень у східних та південно-східних областях можливі грози, а в окремих районах - град і шквали 15-20 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грозові дощі й спека до +32°С: оновлений прогноз на сьогодні

Завтра Україну перетинатиме атмосферний фронт і тому спочатку, найближчої ночі, дощі пройдуть в західних областях, торкнуться Вінниччини. У ранкові години вівторка опади посунуться на північ та центр.

Впродовж дня періодичні короткочасні дощі та грози передбачаються у південній частині, місцями в центральних областях і завтра ввечері дійдуть до східних областей. У Києві 14 червня спеки не буде. Максимальна температура повітря становитиме +24...25°С. Дощ у столиці можливий завтра вранці чи в першій половині дня вівторка.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях.

Червень може стати на 1-2 градуси теплішим, порівняно з середніми даними за останні 30 років. Водночас температура повітря, яка фіксуватиметься впродовж місяця, ймовірно, відповідатиме типовому липню.

Зараз ви читаєте новину «Грози з градом і шквали: синоптики попереджають про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі