субота, 19 квітня 2008 12:02

Гроші Лазаренка повернуться в Україну

Гроші Лазаренка повернуться в Україну

Український уряд повертатиме на батьківщину гроші екс-прем"єра Павла Лазаренка, що заморожені на рахунках в Антигуа і Барбуда.

Як повідомляє Голос Америки, цьому сприятиме угода про допомогу в розслідуванні кримінальних справ, яку підписали у Вашингтоні посли України та Антиґуа і Барбуда в присутності міністра юстиції України Миколи Оніщука.

"Скріплена підписами угода відкриває шлях до розслідування та виявлення коштів, які українські державні службовці чи олігархи переховували чи переховують в цій офшорній зоні", - зазначає радіо.

Посол Антигуа і Барбуда у США Дебра Мілау зазначила, що підписана угода служитиме попередженням, що Антиґуа і Барбуда не є країною, що вітає державних службовців чи кримінальних авторитетів, які хочуть сховати накрадені гроші.

Вона висловила сподівання, що обидві країни до кінця цього року зможуть підписати ще одну угоду, яка надасть можливість підрахувати та вирішити долю грошей, зокрема колишнього прем"єра Павла Лазаренка, які заморожені на рахунках в острівній державі. За даними українських офіційних осіб, йдеться про понад 70 мільйонів доларів, зазначає Голос Америки.

У свою чергу Оніщук назвав цей документ важливим кроком на шляху виявлення нечесно нажитих коштів і повернення їх власникам, у даному випадку до державного бюджету України.

"Ми також очікуємо, що найближчим часом буде завершена важлива угода, про розшук, конфіскацію та розподіл майна та грошей отриманих незаконним шляхом. Відтак ми зможемо повернути до державного бюджету України значні кошти, які були свого часу вивезені, зокрема Павлом Лазаренком", - додав Оніщук.

Міністр юстиції України також повідомив, що під час зустрічі зі своїм американським колегою домовився про активізацію роботи щодо підписання подібної угоди зі Сполученими Штатами, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Гроші Лазаренка повернуться в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі