понеділок, 22 грудня 2008 15:49

Гривня продовжує зміцнюватися на міжбанку

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку зміцнюється до долара, продовжуючи тенденцію, що розпочалася наприкінці минулого тижня, повідомили оператори ринку.

За їхніми даними, ринкові котирування на початку торгів 22 грудня були на рівні 7, 30-8,30 грн/$1, тоді як у п"ятницю торги закрилися на рівні 8, 10-8,40 грн/$1.

"Усі посилено читають нову постанову Нацбанку (про нові правила торгів) і гадають, чи буде здирати НБУ подвійний пенсійний збір з операцій чи ні. Тому поки торги мляві, усі намагаються продати по 8,30 грн/$1", - прокоментував ситуацію співробітник казначейства одного з банків з іноземним капіталом.

"Цього тижня гривня продовжить зміцнюватися, якщо дії регулятора залишаться рішучими. Водночас, поки значний обсяг валюти залишається виведеним з обігу, вірогідність рецидиву девальвації гривні залишається високою. Оскільки повернути валюту в обіг може лише впевненість у тому, що Нацбанк України більше не допустить різких валютних стрибків, ситуація на ринку залишається хиткою", - вважають експерти компанії Astrum Investment Management, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Гривня продовжує зміцнюватися на міжбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі